Noutăți
previous arrow
next arrow
Slider

Buletin Informativ

 

Lucrări de reabilitare a trotuarelor și de amenajare a parcărilor situate în perimetrul administrat de Asociația de proprietari “Locotenent Bălăcescu”.

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

 


Luni, 29 august, primarul Valerică Gheorghe Cîrciumaru a întâmpinat primii cicliști, bulgarii Lazar Vladislavov (60 de ani) și Dmitry Velchev (48 de ani), ajunși la Punctul de control 11 Roșiori de Vede, participanți la cea de-a doua ediție a „Drumului Dunării Randonneur” - 1404 km, ediția a II-a. Cei doi vor fi și câștigătorii acestei competiții din ciclismul de anduranță.

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

 

 


Săptămâna Europeană a Sportului (23 - 30 septembrie 2022)

 

 


Ziua Limbii Române

 

Ziua Limbii Române se sărbătorește în România la data de 31 august. Această propunere legislativă a fost legiferată ca zi festivă a României prin Legea nr. 53/2013[2] adoptată de Parlamentul României.

Conform legii, Ziua Limbii Române este marcată de către autoritățile și instituțiile publice, inclusiv de reprezentanțele diplomatice și institutele culturale ale României, precum și de către alte instituții românești din străinătate, prin organizarea unor programe și manifestări cultural-educative, cu caracter evocator sau științific.

În această zi va fi arborat drapelul României, în conformitate cu prevederile Legii nr. 75/1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului național și folosirea sigiliilor cu stema României de către autoritățile și instituțiile publice.

 

 

 

DRUMUL DUNĂRII RANDONNEUR - CICLISM DE ANDURANȚĂ LA ROȘIORI DE VEDE

Sportivi cu vârste cuprinse între 31 și 68 ani din 9 țări - Statele Unite, Grecia, Austria, Bosnia Herzegovina, Germania, Rusia, Bulgaria, Elveția si România, vor poposi la Roșiori de Vede, în zilele de 28-31 august 2022, în cadrul turului de anduranță Drumul Dunării Randonneurs – 1404 km.

Primăria Municipiului Roșiori de Vede, în baza Protocolului de Colaborare încheiat între Municipiul Roșiori de Vede și Asociația Adevărații VeloPrieteni România, va organiza un punct de control, odihnă și hidratare la Stadionul municipal ROVA din str. Republicii nr. 1.

 

Se construiesc 30 de locuințe sociale


În str. Aleea Parc Nord f.n. se construiește un nou bloc de locuințe sociale. Lucrările sunt realizate în cadrul proiectului „Îmbunătățirea calității vieții locuitorilor Municipiului Roșiori de Vede, județul Teleorman - Cod SMIS 125606, proiect co-finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, AXA PRIORITARĂ 13 - Sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii, PRIORITATEA DE INVESTIȚII 9b - Oferirea de sprijin pentru revitalizarea fizică, economică și socială a comunităților defavorizate din regiunile urbane și rurale.
„Lucrările au început în luna iunie 2022 și avansează într-un ritm bun. Acest bloc va cuprinde 30 de unități locative, pentru care sunt alocate 8,4 milioane de lei”, a declarat primarul Valerică Gheorghe Cîrciumaru.
În Roșiori de Vede există un singur bloc de locuințe sociale cu 20 unități locative ocupate. În luna iunie a.c. erau depuse 49 de cereri pentru a ocupa cu chirie o locuință socială din fondul locativ, din care, prin hotărârea Consiliului Local, adoptată în ședința ordinară din aceeași lună, 34 de dosare au devenit eligibile.

 


 

 

Se lucrează la reabilitarea și modernizarea Teatrului de Vară


Lucrările sunt realizate în cadrul proiectului „Îmbunătățirea calității vieții locuitorilor Municipiului Roșiorii de Vede, județul Teleorman-Cod SMIS 125606, proiect co-finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, AXA PRIORITARĂ 13 - Sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii, PRIORITATEA DE INVESTIȚII 9b - Oferirea de sprijin pentru revitalizarea fizică, economică și socială a comunităților defavorizate din regiunile urbane și rurale.
„Lucrările au început în luna mai 2022, având termen de execuție 11 luni. Acest obiectiv de investiții, împreună cu Cinematograful „Modern”, aflat și acesta în reabilitare, extindere și modernizare, vor intra în circuitul cultural al municipiului. Avem deja în pregătire, prin Casa de Cultură, un program de activități care să pună în valoare aceste edificii culturale atât de așteptate de roșioreni”, a declarat primarul Valerică Gheorghe Cîrciumaru.

 


 

 

Prin Hotărâre a Consiliului Local pe străzile Carpați și Republicii se va institui sensul unic

 

Prin Hotărâre a Consiliului Local, aprobată în ședința ordinară desfășurată joi, 28 iulie 2022, se reglementează traficului rutier pe strada Carpați și strada Republicii, tronsonul cuprins între intersecția străzilor Sergent llie lzbiceanu și 1 Decembrie până la intrarea în Complexul Comercial Funshop Park, în sensul de mers dinspre intersecția cu străzile Sergent llie lzbiceanu și 1 Decembrie spre Complexul Comercial Funshop Park, respectiv pe tronsonul cuprins între intersecția străzii Aleea Parc Nord și până la intersecția cu strada Sergent Ilie lzbiceanu, în sensul de mers dinspre intersecția cu strada Aleea Parc Nord spre intersecția cu strada Sergent Ilie Izbiceanu.

În acest moment se obțin avizele necesare începerii amenajărilor de instituire a sensului unic pe cele două străzi.

 

 

 


 

 

În premieră, Roșiori de Vede se află pe „Drumul Dunării Randonneur 2022”, competiție ciclistă de anduranță

În baza HCL nr. 85/23.06.2022, Consiliul Local al Municipiului Roșiori de Vede a aprobat protocolul de colaborare pentru organizarea de evenimente ale ciclismului de anduranță între Primăria Municipiului Roșiori de Vede și Asociația Adevărații VeloPrieteni. În baza acestui protocol, în cadrul evenimentului „Drumului Dunării Randonneur 2022”, care va avea loc în perioada 26-31 august 2022, Primăria Roșiori de Vede va oferi întregul suport pentru organizarea punctului de control din această localitate, oferind servicii de verificare, odihnă, hidratare-energizare, punând la dispoziția organizatorului Sala de sport din strada Republicii nr. 1.


Punctul de control va fi deschis pentru aproximativ 63 de ore, din 28 august, ora 14.00, pana in 31 august, ora 05.00, având și suportul unei echipe de voluntari din județul Teleorman, sub coordonarea profesorului Adrian Mitran, totodată un mare ciclist de anduranță român.

La această ediție vor lua startul 53 de participanți din România, Statele Unite, Grecia, Austria, Bosnia Herțegovina, Germania, Rusia, Bulgaria, Elveția.

Ciclismul de anduranță este o ramuă a ciclismului de șosea, practicat pe distanțe lungi și foarte lungi. Izvoarele istorice ale acestei ramuri a ciclismului se regăsesc în Franța și Italia, la sfârșitul secolului al XIX-lea. Astfel, în anul 1891, era organizată prima ediție a turului Paris-Brest-Paris (PBP), pe distanța de 1200 de km.

 

 

Centenar Marin Preda

Astăzi se împlinesc 100 de ani de la naşterea marelui scriitor Marin Preda, născut pe 5 august 1922 la Siliştea Gumeşti (Teleorman),cel care a dat literaturii române capodopere precum „Moromeţii”, „Cel mai iubit dintre pământeni”, „Viaţa ca o pradă” sau „Delirul”. Prin originalitatea operelor sale şi stilul inconfundabil al scriituri, Preda este considerat de criticii literari un adevărat fenomen.

În Parcul central „Avocat Nicolae Popescu Vedea” este amplasat bustul lui Marin Preda, creație a sculptorului roșiorean Doru Drăgușin.

 

 

„Biblioteca de vacanţă în EUropa de acasă – Cărțile nu au vacanță!”

Zeci de copii, adolescenți, tineri, dar și adulți și vârstnici au venit joi, 4 august, în Grădina Publică „Mihail C. Mănciulescu” din Roșiori de Vede, la o nouă întâlnire cu CARTEA, în cadrul programului „Biblioteca de vacanţă în EUropa de acasă – Cărțile nu au vacanță!”, organizat de Centrul EUROPE DIRECT Teleorman, găzduit de Biblioteca Municipală „Gala Galaction”.

 

 

Întâlnire oficială româno – bulgară

Marți, 2 august 2022, primarul Valerică Gheorghe Cîrciumaru a primit o delegație oficială din municipiul Gorna Oryahovitsa, condusă de primarul Dobromir Dobrev. Discuțiile s-au concentrate pe noi oportunități de colaborare transfrontalieră, prin demararea de noi proiecte comune cu fonduri europene nerambursabile. Roșiori de Vede și Gorna Oryahovitza sunt municipii înfrățite.

 

Primaria Municipiului Rosiorii de Vede