DONAŢIE IMPORTANTĂ DE CARTE
LA BIBLIOTECA MUNICIPALĂ „GALA GALACTION"

Biblioteca publică „Gala Galaction", din Roșiorii de Vede, a primit, la sfârşitul săptămânii trecute, o importantă donaţie de carte. Astfel, peste 5.000 de volume din bibliotecile personale ale familiilor de intelectuali și cetățeni de renume din urbea noastră, dr. Vasile Ciobanu și dr. Mihai Ștefănescu, au intrat în patrimoniul cultural al bibliotecii municipale, îmbogăţind colecţiile de carte existente.

Prin bunăvoinţa şi generozitatea dlui dr. Mihai Ștefănescu, valoarea fondului de carte al Bibliotecii Municipale „Gala Galaction" creşte, în primul rând, din punct de vedere ştiinţific și documentar. Volumele donate vor fi prelucrate și înregistrate spre a putea fi consultate şi cercetate de toţi cei interesaţi. Din păcate, spaţiul nu ne permite să organizăm, aşa cum este normal şi se întâmplă în alte biblioteci, un fond de carte care să le poarte numele generoşilor donatori.

Cu toate acestea, îi mulţumim dlui Dr. Mihai Ștefănescu şi-i suntem recunoscători pentru că a ales biblioteca roşioreană şi-l asigurăm că volumele primite îşi vor urma menirea, aceea de a fi citite, şi vor ajuta şi încânta cât mai mulţi cititori.

O carte este emoţie, este transformare, este progres, dezvoltare, învăţare.

O carte este bucurie și fiecare om este ceea ce este nu doar prin prisma a ceea ce conţine material, ci prin prisma a ceea ce face, a ceea ce simte, a ceea ce trăieşte, a ceea ce citeşte.

Primar ec. Cîrciumaru Valerică

 

Anunț întrerupere furnizare apă!


 

Interviuri față în față, în cadrul Proiectului SIPOCA 35 "Guvernare transparentă, deschisă și participativă – standardizare, armonizare, dialog îmbunătățit"

Începând de marți, 22 august 2017, echipa de management a proiectului SIPOCA 35 „Guvernare transparentă deschisă și participativă – standardizare, armonizare, dialog îmbunătățit", implementat de Ministerul Consultării Publice și Dialogului Social (MCPDS), alături de Secretariatul General al Guvernului (SGG) și Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a demarat interviurile cu reprezentanții instituțiilor publice.

Pentru realizarea unei aprofundări a situației actuale a modului de aplicare a prevederilor legale privind accesul la informațiile de interes public și transparența decizională, atât în plan central cât și în plan local, au fost inițiate discuții cu responsabilii din 10 ministere și 5 primării de municipiu în vederea clarificării aspectelor specifice legate de modul de aplicare a legislației privind transparența decizională.

Vor continua întâlnirile/interviurile față în față și cu responsabilii cu aplicarea Legii nr.544/2001, respectiv 52/2003 din administrația locală, iar la final va fi publicat un raport.

 

 

Atentionare

Atenție din ce fântâni beți apă! La solicitarea de efectuarea analizelor privind calitatea apei din fântânile publice de pe raza municipiului Roșiorii de Vede, Direcția de Sănătate Publică a Județului Teleorman ne-a transmis rezultatele analizelor de laborator conform tabelului de mai jos. Toate fântânile cu parametrii neconformi vor fi marcate pentru atenționare publică.

 

Informare

Potrivit Notei de serviciu nr. 6798/03.08.2017 a Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, începând cu data de 07. 08. 2017 se INTERZICE în târguri, inclusiv în Târgul săptămânal (Obor) din Roșiorii de Vede, vânzarea și cumpărarea de porcine, ca urmare a confirmirii pe teritoriul țării noastre a unui focar de pestă porcină africană la porcii domestici (PPA).

 

Roşioreanca Tănase Emilia Emanuela, absolventă a Colegiului Național "Anastasescu", este singura elevă din județul Teleorman care a reușit să obțină nota 10 la toate cele trei probe scrise ale examenului de Bacalaureat.
Este un prilej de bucurie și mândrie, deopotrivă, pentru părinți si unitatea școlară unde a învățat cât și pentru comunitatea noastră locală. O felicit public pentru această realizare deosebită și îi doresc mult succes in continuare!
Primar
ec. Cîrciumaru Gheorghe Valerică

 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

Pagina 9 din 18
Romanian Bulgarian English German Italian Portuguese Spanish
PRIMARIA MUNICIPIULUI ROSIORII DE VEDE

Municipiul Roșiorii de Vede, str. Dunării nr.58, județul Teleorman, cod poștal: 145100

Telefon: 0247-466250
Fax: 0247-466141

Primar
ec. Valerică Gheorghe Cîrciumaru

Viceprimar
prof. Cristiana Mirela Piper-Savu

Avem 10 vizitatori online

Statistica

mod_vvisit_counterAzi6
mod_vvisit_counterIeri140
mod_vvisit_counterSaptamanal .6
mod_vvisit_counterLunar4175
mod_vvisit_counterTotal287448
Actualizat: 22 Martie 2019

Ne gasiti si pe Facebook

OSense O-Sense

by Xtin Computers